Sunday, March 20, 2011

Nak jadi Nobita !!!

okeh ! entry aku kali ni mungkin korang dah selalu baca n tengok kat FB or kat website mana2 kan? tapi aku nak post gak sal ni coz aku rindu zaman dulu2. zaman yang x pernah ada masalah n zaman nak suka2 je. rindunya kat zaman tu. kan best lau jadi nobita. semua benda dia nak dapat. kalaulah masa ni boleh diputar kembali. T_T

budak2 yg lahir pd thn 80 n 90an mesti ingat mase skola rendah dulu:

-kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau.

-salesman susu pon camtu gak.

- kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku.

- RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm....

- pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.

- main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.

- cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.

- bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.

- time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...

- main game 2D.  super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.

- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.

- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

- balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli semata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.

- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman, transformers, ninja turtles, dragon ball, Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.


uwaaa~ bestnye zaman dulu2. budak2 sekarang dah x rasa dah benda2 macam ni. sekarang ni dah serba maju. bestnya. bahagia je hidup masa tu. masalah pun xderk. sobs T_T


*suka jadi budak2 yang xde masalah (^_^)


FF: bila dah besar, banyak tol masalah yang kena pikir. hemm~

anda suka entry ini?? silalah like (^_^)

2 GOSIP HANGAT:

yusry mym said...

yer ker nier cik bloger... msti kau penah ponteng sekolah sbb xnk kner bcg kn...

fza_eyzzah said...

hak3. siyes wei. masa mula2 nak kena tu, menangis x hengat dunie. tapi bila dah kena, cakap besar kemain. leh lak g cakap dgn bangganya kat membe2 yang menatang tu x sakit langsung. padahal sebelum tu menangis bagai nak rak. hak3.~

tinggal jejak oke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...