Sunday, August 7, 2011

6 jalan mudah mendapat ganjaran ALLAH

hye peeps ! celik x celik, ahri ni dah 7 hari kita berpuasa kan? n kurang 3 minggu lagi, kita sume dah nak raya kan? huhu ! btw, entri aku kali ni pendek je. aku just nak share kat korang sume ape yang korang leh wat untuk tingkatkan ganjaran pahala terutamanya di bulan puasa ni. walaupun benda yang korang buat tu kecil n sedikit tapi ianya besar di sisi ALLAH tau. so, there's six easy ways to earn even after death :

1) Korang bagi Al-Quran kat seseorang. Setiap kali someone tu baca, korang pun akan dapat ganjarannya
2) Dermakan kerusi roda kat mana-mana hospital. Setiap kali pesakit menggunakannya, korang akan dapat ganjarannya
3) Libatkan diri dalam pembinaan masjid
4) Bagi n letak water cooler kat tempat public
5) Tanam pokok. Korang akan dapat ganjarannya setiap kali orang, binatang berteduh di bawahnya atau memakannya
6) And the easiest of all, korang share mesej ni. Walaupun sorang je yang buat salah satu benda kat atas tuh, insyaALLAH korang dah dapat ganjarannya. Wallahua'lam :)


** Korang tau x, pahlawan di Zaman Kesultanan Melaka dipanggil Hang Tuah, Fotografer pada abad ke-21 dipanggil Hang Foto. nak tau lebih lanjut, check di sini.

anda suka entri ini?? silalah like (^_^)

1 GOSIP HANGAT:

twinscraftlife said...

Hi! 안녕하세요~~! We are Twinscraftlife! we sell
purely handmade products such as pouch,
phone cover, pencil case, and more cute items!
쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
http://twinscraftlife.blogspot.com

tinggal jejak oke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...